Kysymys:
Kuinka voin selvittää, mihin PCB-kerrokseen via kulkee tuhoamatta levyä?
Polynomial
2013-04-02 02:24:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritän suunnitella joitain levyjä, joissa on useita kerroksia, mutta jotka eivät kykene selvittämään mitään tapaa selvittää, mihin kerrokseen tietyt vias menevät. Valitettavasti en voi tuhota levyä syövyttävillä aineilla, koska se on ainoa. Kuinka saan selville kuinka syvälle he menevät?

Vain selventääksesi - miksi sinun on tiedettävä, mihin kerrokseen yhteys menee? Eikö sinun tarvitse vain tietää, mihin via on kytketty? Jos joudut tosiasiallisesti kääntämään piirilevyn kokonaisuutena, on erittäin haastavaa tehdä rikkomattomasti.
Sen perusteella, mitä voin kertoa, on kaksi tietoväylää, jotka istuvat eri sisäisillä kerroksilla, mutta niitä varten olevat piilolinssit on piilotettu korttiin sidotun ASIC: n alle. Olen melko varma, että tiedän, mikä väylä on missä kerroksessa toiminnallisesta näkökulmasta, koska yhdelle niistä on levyn reunaliitin ja näet selvästi, että kupari kulkee läpi. Ongelmana on, että se on 68-linjainen väylä (32 tietoriviä, 32 osoiteriviä, 4 ohjauslinjaa), enkä tiedä, mitkä näistä nastoista ovat ohjauslinjoja, joille minulla on vias. Voisin testata ne erikseen, mutta se on vaivaa!
Voit olettaa, että 4 ohjauslinjaa ovat väylän toisessa päässä tai toisessa, koska se olisi todennäköisintä.
üks vastaus:
cb88
2013-04-02 02:57:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarvitset todennäköisesti kalliita skannauslaitteita. On mahdollista, että saat vanhoja laitteita, jotka hävitetään, mutta se olisi melko vaikeaa. Silloin sinun on todennäköisesti kirjoitettava ohjelmisto laitteiden tulostuksen käsittelemiseksi, koska sinulla todennäköisesti ei olisi lisenssiä mukana olevalle ohjelmistolle, ellet napannut koko järjestelmää ehjänä.

Jos olisit halukas luopumaan tallentamalla alkuperäisen piirilevyn voit tehdä tämän. Huomaa komponenttien sijainnit huolellisesti, poista osat, skannaa molemmat puolet, puhdista skannaukset kuvatyökalulla ja toista sitten levyn kerrosten poistaminen mennessäsi ... kuulostaa melko virheelliseltä minulle.

Se on myös mahdollista, voit selvittää muutaman tarkistamalla tyhjentävästi, jos jotkut nastaryhmät menevät samalle kerrokselle ... voit todennäköisesti olettaa, että ne olivat virta / maadoitusnastat.

Toinen asia, joka voi auttaa, on, jos board on suunniteltu tukemaan rajaskannausta. Jos ymmärrän oikein, saatat pystyä käyttämään sitä automatisoimaan tunnistamaan sirujen väliset liitännät, ellei missä kerroksessa ne ovat. Ja tässä on PDF aiheesta.

JTAG: n ongelmana on, että se tukee useita jännitteitä ja taajuuksia. Voit kirjaimellisesti paistaa pelimerkkisi, jos teet väärin. Ole varovainen!
@0xC0000022L hyvä kohta Oletan ainakin, että jos se olisi laajennustyyppinen kortti, voit päätellä levyn jännitteet korttipaikan jännitteestä tietysti, ellei jännitteen säätimiä ole, voit todennäköisesti selvittää, mitä se tuotti.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...